Разучете, Насладете се и Изживейте Балкана

Най-красивите, най-интересните и най-вкусните места около Рибарица и Тетевен

Послушайте препоръките на местните

Събрахме и описахме за вас най-вълнуващите места в района на Тетевенския Балкан. Искате да се разходите из прохладните гори, да намерите местата с прекрасна гледка или да се насладите на месните специалитети? Попаднали сте на точното място.

Забавления в района

Планински колела, риболов, АТВ, тенис, пейнтбол. Списъкът е дълъг и вълнуващ!

Какво да видите?

Разходете се из планините над Тетевен. Изкъпете се в река Вит. Пробвайте местните деликатеси. Вижте Гложенския манастир.

Къде да хапнете вкусно

Тетевенски специалитети. Местата с прекрасна кухня и уютна атмосфера.

Разходки и преходи из Тетевенския Балкан и Рибарица

Тетевенският Балкан винаги е радвал с неповторимата си природа, не само местните жители, но също пътуващи и гости на местността. Наред с природните си красоти, Балканът има участие в ключови събития маркирали нашата славна история. Многобройните проходи крият възлови места с тайни пътеки и скривалища, които безброй пъти са спасявали хайдушките чети от турски преследвачи.

Пейнтбол, катерене, въжен атракцион

Парк за приключения Адреналин в близост до Тетевен, местността Балинци, работи без почивен ден и предлага множество атракции, сред които: пейнтбол, стена за катерене, въжен атракцион в клоните на дърветата, Лъвски скок и други. Има и къде да се разхладите с освежаващи напитки през лятото, докато търсачите на силни усещания се забавляват.

Планинско колоездене

Районът около Тетевен и Рибарица дава възможност за множество приключения с колела в Балкана. Както за начинаещи, така и за напреднали има богати възможности за спорт.

Харесва ли ви? Резервирайте своята почивка сега
Виж свободните дати

Тетевенските Водопади

Тетевенските водопади са прекрасно място за разходка. Основният е наречен Скока. Той е образуван на река Козница и е с височина на пада 15 метра. Номер 2 в класацията е Пръскалото и е по-висок – около 50 метра, но е непостоянен и може да се види само през пролетта и след дъждове. Гледайте прогнозата! До тях се стига и по екопътека “Под пръските на водопада”, която започва от централната градска част на Тетевен и завършва при водопадите.
Намират се на около 7 километра от Петрови Вили.

Гложенския манастир Св. Георги Победоносец

Задължително посетете Гложенския манастир Св. Георги Победоносец, който се намира в близост до село Гложене и е действащ паметник на културата като част от Ловчанската епархия. Той е един от българските манастири с най-просторна и най-красива панорама, откриваща се от самия манастир. Тук също може да посетите църквата на Гложенския манастир и малкия музей на Васил Друмев. Манастирът е едно от любимите места на Васил Левски, като скривалището му е запазено и до днес.

Съевата дупка

За всички фенове на пещерите – честито! Съевата дупка, считана за една от най-красивите пещери на България, е само на 16км. Тя се намира на лесно достъпно място в Стара планина, близо до ловешкото село Брестница. В пещерата се срещат сталагмити, сталактити, сталактони, дендрити и хеликтити, като най-големият сталактит в нея има обиколка от 60 метра. Дълга е 205 метра и има средна температура 7-11 градуса. На около 70 метра под земята в пещерата тече река, за която се смята, че е на 3 млн. години.

Харесва ли ви? Резервирайте своята почивка
Виж свободни дати

Механа Воденицата

Механа Воденицата, с над 100 годишна история и традиции, се намират на разстояние от 5 минути пеша от Петрови Вили. Приятелите ни от Воденицата ще ви впечатлят с богато и най-вече изключително вкусно меню.

Свържете се с нас

Очакваме ви!

Пишете ни имейл

Пуснете ни Вашето запитване, а ние ще отговорим бързо.

Обадете ни се: 0884 751 242

Звъннете ни по телефона и ще обсъдим вашата почивка.

Посетете ни на място

Имате път към Рибарица? Добре сте ни дошли!