Какво да правим в района?

Най-красивите, най-интересните и най-вкусните места около Рибарица и Тетевен

Опознайте, насладете се и изживейте Балкана!

Искате да се разходите из прохладните гори, да намерите местата с прекрасна гледка или да се насладите на месните специалитети? Попаднали сте на точното място.

забавления в района

Разходки и преходи в Тетевенския Балкан и Рибарица

Тетевенският Балкан винаги е радвал с неповторимата си природа, не само местните жители, но също пътуващи и гости на местността. Наред с природните си красоти, Балканът има участие в ключови събития маркирали нашата славна история. Многобройните проходи крият възлови места с тайни пътеки и скривалища, които безброй пъти са спасявали хайдушките чети от турски преследвачи.

забавления в района

Пейнтбол, катерене, въжен атракцион

Парк за приключения Адреналин в близост до Тетевен, местността Балинци, работи без почивен ден и предлага множество атракции, сред които: пейнтбол, стена за катерене, въжен атракцион в клоните на дърветата, Лъвски скок и други. Има и къде да се разхладите с освежаващи напитки през лятото, докато търсачите на силни усещания се забавляват.

забавления в района

Планинско колоездене

Районът около Тетевен и Рибарица дава възможност за множество приключения с колела в Балкана. Както за начинаещи, така и за напреднали има богати възможности за спорт.

Какво да видите?

Тетевенските водопади

Тетевенските водопади са прекрасно място за разходка. Основният е наречен Скока. Той е образуван на река Козница и е с височина на пада 15 метра. Номер 2 в класацията е Пръскалото и е по-висок – около 50 метра, но е непостоянен и може да се види само през пролетта и след дъждове. Гледайте прогнозата! До тях се стига и по екопътека “Под пръските на водопада”, която започва от централната градска част на Тетевен и завършва при водопадите. Намират се на около 7 километра от Петрови Вили.

Какво да видите?

Гложенския манастир „Свети Георги победоносец“

Задължително посетете Гложенския манастир Св. Георги Победоносец, който се намира в близост до село Гложене и е действащ паметник на културата като част от Ловчанската епархия. Той е един от българските манастири с най-просторна и най-красива панорама, откриваща се от самия манастир. Тук също може да посетите църквата на Гложенския манастир и малкия музей на Васил Друмев. Манастирът е едно от любимите места на Васил Левски, като скривалището му е запазено и до днес.

Какво да видите?

Пещера "Съева дупка"

За всички фенове на пещерите – честито! Съевата дупка, считана за една от най-красивите пещери на България, е само на 16км. Тя се намира на лесно достъпно място в Стара планина, близо до ловешкото село Брестница. В пещерата се срещат сталагмити, сталактити, сталактони, дендрити и хеликтити, като най-големият сталактит в нея има обиколка от 60 метра. Дълга е 205 метра и има средна температура 7-11 градуса. На около 70 метра под земята в пещерата тече река, за която се смята, че е на 3 млн. години.

Места за хапване

Механа "Воденицата"

Механа Воденицата, с над 100 годишна история и традиции, се намират на разстояние от 5 минути пеша от Петрови Вили. Приятелите ни от Воденицата ще ви впечатлят с богато и най-вече изключително вкусно меню.

Резервирайте заслужената си почивка в планината!

Ще ви посрещнем с топлина и истинско гостоприемство, ще ви дадем спокойствието и уединението, от което се нуждаете, а Балкана и природата ще останат в сърцето ви завинаги! 

Нашите вили в планината!

Image hover effect image

Вила Мони

за до 12 човека

Image hover effect image

Вила Диана

за до 6 човека